Erasmus KA219 Gifted and Talented Educational Support 2017-2019

Erasmus KA219 Gifted and Talented Educational Support 2017-2019

08.06.2019 1636

PROJE TOPLANTILARI

 

1.Estonya-Proje açılış toplantısı

08-06-2019

 

Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus+ Programı Okullar arası Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 2017 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan  "Gifted and Talented Educational Support"(Özel Yeteneklilere Eğitim Desteği) başlıklı  projemizin açılış toplantısını 25-26 Ekim 2018 tarihinde  Estonya-Kuressaare Gümnasium Okulu'nda gerçekleştirdik. Ortaklarımız; Estonya,Litvanya,Polonya, İspanya ve okulumuzdan öğretmenler toplantıya katılmışlardır.

Proje başlangıç toplantısında, proje etkinlikleri hakkında tartışma: proje yönetimi, yaygınlaştırma, kalite güvencesi ve değerlendirme, ortak sorumlulukları hakkında tartışmalar, öğretmen eğitimlerini planlama ve üstün yetenekli öğrenciler için araç kiti ile çalışma konularında kararlar alınmıştır.

 

2.Estonya- öğretmen eğitimi toplantısı

08-06-2019

 

"Gifted and Talented Educational Support"(Özel Yeteneklilere Eğitim Desteği) başlıklı  projemizin öğretmen eğitimi toplantısını 28.11-02.12  2018 tarihinde  Estonya-Kuressaare Gümnasium Okulu'nda gerçekleştirdik. Ortaklarımız; Estonya,Litvanya,Polonya, İspanya ve okulumuzdan öğretmenler toplantıya katılmışlardır.

Kuressaare okulundaki öğretmenler eğitim toplantısı,  Estonya Yetenek Merkezi tarafından düzenlenen seminerle başladı. Eğitimci, sosyal bilimlerde doktora yapan ve Tartu Üniversitesi'nde Özel Eğitim Bölüm Başkanı olarak çalışan Uzman Viire Sepp idi. Viire Sepp, Dünya Üstün yetenekli Çocuklar Konseyi'ndeki Estonya temsilcisi ve üstün yeteneklilerin eğitimine özel ilgisi olan tanınmış bir bilim insanıdır. Seminer, örgün ve yaygın eğitim, yetenek geliştirme, okullarda yaratıcılık ve üstün yeteneklilerinin özellikleri üzerine odaklanmıştır. Kuressaare Gymnasium, parlak öğrencilere yönelik eğitim desteği konusunda atölye çalışmaları düzenledi: atölye çalışması, "bakış açılarının değiştirilmesi", değerlendirme ve grupla sınıf gözlemleri.

Ev sahibi okul, okul dışı etkinliklerini, eğitim destek merkezi Amare çalışmalarını ve kişiselleştirilmiş öğretim deneyimlerini paylaştı.

 

3.İspanya- proje toplantısı

08-06-2019

 

"Gifted and Talented Educational Support"(Özel Yeteneklilere Eğitim Desteği) başlıklı  projemizin proje yönetim toplantısını 04-05 Nisan  2018 tarihinde  İspanya-Lleida Col.legi El Carme okulunda gerçekleştirdik. Ortaklarımız; Estonya,Litvanya,Polonya, İspanya ve okulumuzdan öğretmenler toplantıya katılmışlardır.

Bu toplantıda, projenin sonuçlarının ve amaçlarının gözden geçirilmesine odaklandık. Protokol tespitinde ve oluşturulan değerlendirme araçlarında bazı revizyonlar yaptık. İkinci gün, her okulun sahip olduğu görevlerin gözden geçirilmesine  ayrılmıştır. Web sayfasını ve şu ana kadar yapılan ajandaları revize ettik. Aynı gün projenin logosunu tartışıp birini seçtik. Seçilen logo okulumuzun hazırladığı logo olmuştur. 

 

4.İspanya- öğretmen eğitimi toplantısı 

08-06-2019

 "Gifted and Talented Educational Support"(Özel Yeteneklilere Eğitim Desteği) başlıklı  projemizin öğretmen eğitimi toplantısını 14-18 Mayıs 2018 tarihinde  İspanya-Lleida Col.legi El Carme okulunda gerçekleştirdik. Ortaklarımız; Estonya,Litvanya,Polonya, İspanya ve okulumuzdan öğretmenler toplantıya katılmışlardır.

Ev sahibi okul, özel yetenekli öğrencilerle ilgili El Carme okulunda yapılan etkinlik ve projeleri paylaşmışlardır. Bu projeler KIMONO, STEP UP ve ImpPOVEMENT PLANNING şeklindedir. Katılımcılar, projelerin nasıl olduğunu görmek için bazı derslere katılmışlardır.

Tüm hafta boyunca, Lleida bölgesindeki özel yetenekli öğrencilere bakış açılarını göstermek için düzenlenen farklı konuşmalar, eğitimler yer almıştır:

1. Oryantasyon ve pedagojik danışmanlık ekibi.

2. Özel yetenekli öğrencilerin aileleri birliği.

3. Yetenekli öğrencilerin duygusal yönleri.

4. Lleida Üniversitesi'nden özel yetenekli öğrenciler için pedagojik ve yenilikçi bir ekip.

5. Dekan Yardımcısı ve Lleida Üniversitesi Psikoloji Başkanı tarafından özel yetenekliler üzerine üniversite çalışmaları ve projeleri.

6. Üstün yetenekli öğrenciler için uzmanlaşmış bir öğretmen tarafından özel yetenekli öğrenciler için etkinlik tasarlama.

 

 5.Türkiye- proje toplantısı

08-06-2019

  

"Gifted and Talented Educational Support"(Özel Yeteneklilere Eğitim Desteği) başlıklı  projemizin proje yönetim toplantısını 12-13 Ekim  2018 tarihinde  İstanbul Ticaret Odası Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdik. Ortaklarımız; Estonya,Litvanya,Polonya, İspanya ve okulumuzdan öğretmenler toplantıya katılmışlardır.

Proje süresinin ilk yarısının sonucu; son tarihlerin, bütçe ve yönetim konularının revize edilmesi; araç kitinin ilk versiyonunun sunumu yapılmıştır.

Okulumuzun tanıtımı yapılmış etkinlikler ve sınıf ziyaretleri yapılmıştır.

 

 6.Türkiye- öğretmen eğitimi toplantısı

08-06-2019

 

"Gifted and Talented Educational Support"(Özel Yeteneklilere Eğitim Desteği) başlıklı  projemizin proje yönetim toplantısını 20-24 Kasım, 2018 tarihinde İstanbul Ticaret Odası Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdik. Ortaklarımız; Estonya,Litvanya,Polonya, İspanya ve okulumuzdan öğretmenler toplantıya katılmışlardır.

Eğitim kapsamında İstanbul Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyelerinden Sezen Camcı Erdoğan,Melodi Özyaprak ve Marilena Z. Leana-Taşcılar  özel yetenekli öğrencilerin eğitiminde müfredat modelleri, yaratıcılığın önemi ve özel yetenekli öğrencilerin psikolojisi ile ilgili; Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Ayşin Kaplan Sayı özel yetenekli öğrencilerde farklılaştırılmış eğitim ve düşünme becerilerini geliştirme yöntemleri ile ilgili öğretmenlere eğitim verdiler. İyi uygulamaların değişimini hedefleyen projemizle Avrupalı öğretmenler Türk eğitim sistemini olduğu kadar Türk kültürünü de yakından görüp tanıma fırsatı sağladılar. Misafirlerimiz ülkelerine güzel anılarla döndüler.

 

 7.Polonya- proje toplantısı

08-06-2019

  

"Gifted and Talented Educational Support"(Özel Yeteneklilere Eğitim Desteği) başlıklı  projemizin proje yönetim toplantısını 26-27 Şubat, 2019 tarihinde Polonya- Krakow ZSO53 Okulu'nda gerçekleştirdik. Ortaklarımız; Estonya,Litvanya,Polonya, İspanya ve okulumuzdan öğretmenler toplantıya katılmışlardır.

Bu toplantıda proje görevlerinin ve sonuçlarının gözden geçirilmesine odaklandık. Web sitesi ve işlevselliği hakkında bilgi alışverişinde bulunduk ve son toplantının tarihine karar verdik. Özel yetenkli öğrenciler için yapılan faaliyetlerin sonuçları ve değerlendirilmesi üzerine tartışma yaptık. Her okul iyi uygulamalarını paylaştı.Polonya'daki ortak okulumuzun özel yetenekli öğrencilere eğitimsel yaklaşımını inceledik. Okulda uygulanan Gardner teorisinin tanıtımı, atölye çalışmaları yapıldı.

 

8.Polonya- öğretmen eğitimi toplantısı

08-06-2019

 

"Gifted and Talented Educational Support"(Özel Yeteneklilere Eğitim Desteği) başlıklı  projemizin proje yönetim toplantısını 25-29 Mart, 2019 tarihinde Polonya- Krakow ZSO53 Okulu'nda gerçekleştirdik. Ortaklarımız; Estonya,Litvanya,Polonya, İspanya ve okulumuzdan öğretmenler toplantıya katılmışlardır.

Hafta boyunca ZSO53'te farklı atölyeler vardı:

. "Gardner'ın okul uygulamalarındaki çoklu zekâsı" Çalıştayı ve otomatik tanı testi

. Gardner'ın biyoloji ve İngilizce dersi atölye çalışmaları için teori uygulaması

. Stanislaw Wyspianski'den ilham alan sanat atölyesi (vitray yapımı)

. Tarihsel oturum sırasında atölye çalışmaları (sanat ve oyun)

. Ulusal Bellek Enstitüsü'nden tarihçi Dr. Dariusz Gorajczyk konferansı

.Öğrencilerin gelişimini teşvik etmek" Dr. Jolanta Pułka

 . "Kişilik oluşumu" atölye çalışması Dr. Jolanta Pułka

 

 9.Litvanya-öğretmen eğitimi toplantısı

08-06-2019

  

"Gifted and Talented Educational Support"(Özel Yeteneklilere Eğitim Desteği) başlıklı  projemizin öğretmen eğitimi toplantısını 06-10 Mayıs, 2019 tarihinde Litvanya- Jonavos Raimundo Samuleviciaus progimnazija gerçekleştirdik. Ortaklarımız; Estonya,Litvanya,Polonya, İspanya ve okulumuzdan öğretmenler toplantıya katılmışlardır.

 

Faaliyetlerin ana odağı, Raimunda Samulevicius progymnasium'un üstün yetenekli öğrencilerin eğitimine dair yapılanların sunumlarıydı. Kaunas Vytautas Magnus Üniversitesi  Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Jurga Misiūnienė Litvanya eğitimiyle, özel yeteneklilerin eğitimi ve farklılaştırılmış eğitim metodları ilgili seminer vermiştir. Art of Hosting atölye çalışması yapılmıştır. Aynı zamanda katılımcılar, eğitim süreçlerinde kullanılabilecek katılımcı yöntemler ve görsel araçlar hakkında bilgi edindiler.

 

10.Litvanya- proje toplantısı

08-06-2019

  

"Gifted and Talented Educational Support"(Özel Yeteneklilere Eğitim Desteği) başlıklı  projemizin proje yönetimi final toplantısını 30-31 Mayıs, 2019 tarihinde Litvanya- Jonavos Raimundo Samuleviciaus progimnazija gerçekleştirdik. Ortaklarımız; Estonya,Litvanya,Polonya, İspanya ve okulumuzdan öğretmenler toplantıya katılmışlardır.

Projemizin son toplantısında alınan kararlar gözden geçirilmiştir. Final raporunda sunulacak materyal, dökümanlar incelenip revize edilmiştir.

 

 

İLETİŞİM

Adres:
Yenibosna Merkez Mah. 29 Ekim Cad. No32 Bahçelievler/İstanbul 31, 31E, 98B İETT Otobüs ve Şirinevler Kuleli Yenibosna Minibüs Hatları ile ulaşım sağlanabilir


Telefon
(212) 552 5272


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın