Ahlaki Değerlerimizi Masallarla Anlatıyoruz

Ahlaki Değerlerimizi Masallarla Anlatıyoruz

Okulumuz ,Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı Erasmus+ projeleri hem de Avrupa düzeyinde merkez ofisleri Brüksel'de bulunan Merkezi Destek Servisi (CSS), Türkiye'de ise MEB YEĞİTEK bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından organize edilen eTwinning projelerinde öncü bir kurum niteliğindedir.

 Kuruculuğunu kurumumuzda görev yapan Sakine Rüzgar'ın yaptığı , "Our Precious Tales/Değerli Masallarımız!" başlıklı proje İtalya, İspanya, Polonya, Arnavutluk, Romanya ve Türkiye'nin birçok farklı okulundan ortaklarla yürütülmektedir. Bireylerin kişiliklerini, düşüncelerini ve davranış biçimlerini belirleyen 'değerlerin' eğitimdeki önemini masallarımız ile ortaya koymayı hedefleyen proje, Eylül 2020-Haziran 2021 tarihleri arasında yürütülmektedir. Her bir ortak projeye ilişkin değerler (Hoşgörü-Sevgi-Cesaret-Sorumluluk-Empati) ile ilgili poster, video, karikatür, hikayeler vs. oluşturmakla beraber 6 farklı hikayeyi ise beraber oluşturmuştur. Değerlerin öneminin farkında olarak öğrencilerin, toplumda örnek bireyler olarak yer almaları, İngilizce ve BT alanında daha yetkin olmaları beklenen sonuçlardandır

Bireyler, kişiliklerini, düşüncelerini, davranış biçimlerini belirleyen değerleri kazanırlar. Bu değerler, gelecekteki yaşamlarında yeni durumlarla karşılaştıklarında bir referans görevi görür. Bu nedenle okullarda değerler eğitimine yönelik kapsamlı bir yaklaşım geliştirmemiz gerekmektedir. Günümüz dünyasında yaşanan sorunlar değerler eğitiminin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Bu proje sayesinde öğrencilerimiz değerlerimizi içselleştirmiş ve hikaye yazma ,hayal gücünü kullanma konusunda harikalar oluşturmuşlardır.

07.06.2021 185

 

07-06-2021

İLETİŞİM

Adres:
Yenibosna Merkez Mah. 29 Ekim Cad. No32 Bahçelievler/İstanbul 31, 31E, 98B İETT Otobüs ve Şirinevler Kuleli Yenibosna Minibüs Hatları ile ulaşım sağlanabilir


Telefon
(212) 552 5272


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın