Öğrencimiz Tan Nisa Göksal´ın Da Yer Aldığı Türk Buz Hokey Takımı Şampiyon Oldu

Budapeşte'de 4. Méry Janka Emléktorna Turnuvasında, Öğrencimiz Tan Nisa Göksal´ın da Yer Aldığı Türk Buz Hokey Takımı Şampiyon Oldu

18.04.2019 239

Budapeşte’de 4. Méry Janka Emléktorna turnuvasında şampiyon olduk. (2019 Nisan Macaristan) Macaristan’da düzenlenen; U11‐ 18 yaş grubu arasındadüzenlenen 4. Méry JankaEmléktorna turnuvasında mücadele eden U11 yaş gurubu Türk buz hokey minik sporucusu Tan Nisan Göksal ve Macar takım arkadaşları verdikleri mücadelede 8. Takım arasından şampiyon oldular. 2013 yılında KMH takımının buz hokeyi antremanında kalp krizi geçirerek vefaat eden minik sporcu Méry Janka anısınadüzenlenen bu turnuvada Romanya Macaristan ve Sırbistan’dan teknik düzeyleri uygun görülen 10 ve 35 yaş arası sporcular katıldı. Hem geleceğin minik buz hokeycilerinin gelişmesi için, hemde sporun birleştirici, payşaşımcı kültürel etkinliği içinde Minik Sporcu Méry Janka’yıda kalbimizde tekrar hatırladık ve adeta onunla beraber oynadık. Yaklaşık 180 sporucunun oluşturduğu 8 takımın mücadelesi; birbiri ile zıtlaşmadan, dostluk, arkadaşlık ve sportmenlik içinde geçti. Tan Nisan Göksal turnuvada oynayan tek Türk minik sporcu olarak ülkemizi temsil etti. Tan; en çekişmeli maçlardan birisi, Sırbıstan Karmasına karşı 1‐0 kazanılan maçın tek golün asistini yaparak takım arkdaşlarının ilgisini ve sevgisini topladı. Hareketli görüntülere aşağıdaki YouTube linklerinden ulaşabilirsiniz.

Son karşılaşma ve galibiyet golü: https://www.youtube.com/watch?v=7MCUqItOTDY&feature=youtu.be

Kapanış Sermonisi ve Madalya töreni: https://www.youtube.com/watch?v=eIa0HwB_jqo&feature=youtu.be

18-04-2019