TÜBİTAK 4004 - Bilim ve Sanat Kaşifleri Doğada projemiz Milliyet Gazetesi´nde (09.07.2017 Milliyet Pazar)

Bahçelievler Bilim ve Sanat Merkezi tarafından TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirilen projeyle 50 öğrenci bilim ve sanatın doğadaki izlerini keşfetti. “Bilim ve Sanat Kaşifleri Doğada” projesinde Milli eğitim Bakanlığı’nın testleriyle üstün / özel yetenekli birey tanısı almış öğrenciler yer aldı.

09.07.2017 453

Mayıstaki ilk bölümde öğrencilere Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı’nca çevre eğitimi verildi. Proje, ilk dönemi 29 Mayıs-3 Haziran, ikincisi 5-10 Haziran’da olmak üzere iki farklı dönemde gerçekleşti. 12 günlük tüm etkinlik dönemi boyunca teorik ve uygulamalı etkinlikler dört gün İTO Bahçelievler Bilim ve Sanat Merkezi’nde, doğadaki uygulamalı etkinlikler altı gün boyunca Belgrad Ormanı’nda yapıldı. İki gündeki etkinlikler ise İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Fen Fakültesi ve HASAN Ali Yücel Eğitim Fakültesi’ndeki laboratuvarlarda gerçekleşti. Atatürk Arboretumu ve İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde gözleme dayalı incelemeler yapıldı.

Katılan öğrenciler neler diyor?

Zeynep Yeşildağ: “Oldukça eğlenceli, zevkli ve eğiticiydi. Çevreyi nasıl koruyabileceğimi, ağaçları, ormanları sevmeyi ve çevreyle ilgili bilmediğim kavramları öğrendim. Çok güzel bir deneyim oldu. Keşke bu hiç bitmeseydi.”

Ekin Lal Akat: “Birçok alanın aslında doğayla ilişkili olduğunu öğrenmiş oldum. Birçok şeyi bu sefer kendim yeniden keşfettim, araştırdım ve raporladım.”

Yağmur Öztemur: “Bu proje bana bitkileri, çevreyi, doğayı ve dünyayı korumam için çok şey öğretti. Bunca tür ağaç ve bitki gördüğüm için mutluyum, ayrıca yaptıklarımızla da çok eğlendim.”

Erdem Demirbilek: “Biz arkadaşlarımla Aydın’dan geldik. Projede doğanın birbiri içinde uyumunu daha çok öğrendim. Belgrad Ormanı’nda etkinlikler yaparak canlılar ve doğayla iç içe oldum. Doğayı daha iyi tanıdım. Doğaya ve çevreye ilgim arttı. Projenin en sevdiğim yanı eğitirken eğlendirmesiydi.”

Zeynep Sena Yıldız: “Çevre konusunda bilinçlendiğimi, eğlenerek de çevreyi koruyabileceğimi öğrendim. İpekböceği yetiştirerek sorumluluk sahibi olmayı, ormandaki etkinliklerle bilinçli bir birey olmayı öğrendim. Umarım tekrar böyle projeler olur.”

Kaynak: www.milliyet.com.tr/bilim-ve-sanat-dogayla-bulustu/pazar/haberdetay/09.07.2017/2481463/default.htm     09-07-201709-07-201709-07-201709-07-201709-07-2017

Adres:
Yenibosna Merkez Mah. 29 Ekim Cad. No32 Bahçelievler/İstanbul 31, 31E, 98B İETT Otobüs ve Şirinevler Kuleli Yenibosna Minibüs Hatları ile ulaşım sağlanabilir